förlååååååt

för att jag är så värdelös på att skrivaa! ännu sämre på att plugga (y)

Ända sen jag kom hem har jag legat i soffan och läst bok som jag lånade och började läsa imorse! Helt sjukt.
Har då en sak att säga; Den som inte läst Pojken som kallades Det - LÄS DEN FÖRFAN!
Helt underbar bok, fastnade totalt och det är nog faktiskt en av de bästa böckerna jag läst. Antagligen för att han som skrivit den skriver exakt vad som hänt honom och man sätter sig verkligen in i situationen och tårarna bara sprutar när man läser vad han blivit utsatt för! 

För den som vill veta vad den handlar om så handlar den då om Dave, eller David som dom skriver i boken. Om hur perfekt hans familj var med mamma, pappa och två bröder. Han berättar om alla underbara stunder och hur lycklig han var tills han kommer upp i femårsåldern.
Då börjar hans mamma med skamvrå när han gör fel, hon börjar slå och trycka hans ansikte mot spegeln när han vart en "stygg pojke". Från att ha varit en perfekt mamma som tar ut sina barn på utflykter när pappan är på jobbet så blir hon ett monster så fort han lämnat dörren. Hon börjar ligga på soffan framför tv:n, dricka och skrika åt sina barn. Hon säger att det är barnens fel att hennes saker försvinner och dom tvingas leta i timmar.
Men sedan blir det bara Dave som behöver leta och straffas. Mamman blir värre och värre och Dave blir slagen mer och hårdare och mamman njuter av att se hur han plågas, han får börja sova under köksbordet med tidningar som filt och flyttas sedan ner i det kalla garaget där han får hålla sig näst intill hela dagarna. Han får göra sysslor i huset så som diska, tvätta och städa badrum.
När mamman inte tycker att Dave sköter sina sysslor får han ingen mat på flera dagar och han börjar sno mat i skolan och blir bestraffad för det. Han tvingas svälja ammoniak, äta sina spyor framför ögonen på sina föräldrar, gå i samma trasiga kläder varje dag, ligga i iskallt badvatten i flera timmar och bli inlåst i badrummet med en hink blandade rengöringsmedel som får halsen och lungorna att fräta. Hans mamma plågar honom och försöker rent ut sagt ta livet av Dave då ingen annan är hemma och ser. Pappan som är Daves ända hopp börjar komma hem mer sällan och vågar inte göra något åt situationen då mamman styr över det hela och flyttar tillslut där ifrån även om han lovat Dave att han ska ta honom med sig. 
Dave blir fortsatt utnyttjad och misshandlad dag in och dag ut tills han går i femman. Då räddar skolans rektor, lärare och personal pojkens liv genom att sätta sitt jobb på spel och kontaktar myndigheterna.



Hemsk bok så in i helvete!
Men som sagt så är den helt klart värd att läsa.

Nu i alla fall! Så har jag duschat och får väl komma igång med lite plugg :( kankse...
blir nog inget mer inlägg idag i alla fall, så puss på stjärten :)










Kommentarer
Postat av: Josse

Har läst den, och den är såå hemsk, mådde faktiskt illa efter halva boken..FY vilket liv han haft!!!

2009-10-16 @ 18:18:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0